Barnboksförfattare Cecilia Rihs

Nya böcker släpps nästa årNya böcker

Posted by Cecilia Wed, February 07, 2018 20:13:26

Äntligen är en ny illustrerad barnboksserie, skriven av mig och utgiven av OLIKA förlag, på gång! Böckerna kommer att bjuda på magisk realism, humor med skruvade karaktärer och spänning. Första delen släpps i början av 2019.

Under 2019 kommer även den sjätte (fristående) delen i serien "Hemliga boken för äventyrare".

Mer information följer.Del 5: Rädda julen!Hemliga boken för äventyrare

Posted by Cecilia Fri, November 11, 2016 23:00:49

Nu har det väl gått för långt! På Åskbacken (farmor Hildas jul) händer nämligen mystiska och läskiga saker ... russin i glöggen förvandlas till harlortar och julklappar försvinner. Det är helt klart att någon vill förstöra julen.

Lina och Peppar måste rycka ut för att ta reda på vem som har sådana lömska planer och inte nog med det: de måste försöka stoppa julförstörarna. Det blir ett längre äventyr än vanligt. Under 24 kapitel pulsar Lina och Peppar genom skogar och tampas med väsen som de aldrig mött förut.

Du väljer själv om du vill läsa boken som en julkalender - alltså ett kapitel från den 1 december till den 24 december - eller om du vill sluka boken snabbare än så.


Blog image

Del 4: SkrämmarnaHemliga boken för äventyrare

Posted by Cecilia Thu, May 12, 2016 13:30:20

Blog imageHar du tänkt äventyra i ett ödehus? Hu, vänta lite, för du måste lära dig vissa knep först. Annars är risken stor att du blir skrämd från vettet.

Farmor Hilda har ett nytt uppdrag till Lina och Peppar. De ska ta reda på om skrämmare finns! Men var gör de det? Jo, i ett stort, läskigt och igenbommat ödehus på andra sidan skogen. Vägen dit är inte lätt och det lurar faror i träden. Vilken tur att de får hjälp av grannens stora häst!

Uppdrag: Skrämmarna är del 4 i spänningsserien Hemliga boken för äventyrare. Illustratören Silvy Strand har skapat de härliga bilderna.Boktips från kultur- och demokratiministernHemliga boken för äventyrare

Posted by Cecilia Sat, April 25, 2015 17:17:05

På sin facebooksida (150424) skriver BTJ om kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnkes boktips till mångfaldilitteraturen.

" - Mitt boktips är faktiskt tre böcker. ”Hemliga boken för äventyrare”-serien ..."

Läs mer om varför hos BTJ på Facebook.Del 3: TräsktrollenHemliga boken för äventyrare

Posted by Cecilia Mon, March 02, 2015 16:36:42

Blog image
Nu är det dags igen! Farmor Hilda måste få hjälp med ett nytt äventyr. Och den här gången handlar det om att ta sig fram i ett träsk.

Lina och hennes hemliga vän Peppar får nämligen i uppdrag att undersöka hur farliga träsk är, vilka väsen som finns där och hur man aktar sig bäst. Det blir ett äventyr som är så spännande att farlighetstermometern nästan börjar ryka!

Uppdrag: Träsktrollen är del 3 i spänningsserien Hemliga boken för äventyrare. De fantastiska illustrationerna har Carl-Marcus Ramstedt gjort.


Del 2: Anden i flaskanHemliga boken för äventyrare

Posted by Cecilia Mon, March 02, 2015 16:26:05

Blog imageVar försiktig om du hittar en ande i en flaska ... man vet aldrig vad den tar sig till. Det kommer du att inse när du följer med Lina och hennes hemliga vän Peppar på äventyr.

Farmor Hilda har nämligen ytterligare ett uppdrag till Lina och Peppar. De ska kolla hur elak en alldeles speciell ande är. Först måste de leta upp flaskan som ligger gömd nere i underjorden. Många faror lurar i mörka gångar - här gäller det att hålla tungan rätt i mun och vara klurig.

Uppdrag: Anden i flaskan är del 2 i spänningsserien Hemliga boken för äventyrare. Jenny Lindqvist har illustrerat de härliga bilderna.Del 1: VattenhäxanHemliga boken för äventyrare

Posted by Cecilia Mon, March 02, 2015 16:17:50

Blog imageHjälp! Farmor Hilda har brutit en arm och båda benen när hon halkade på en isfläck i Ryssland. Nu kan hon inte undersöka olika äventyr och skriva färdigt sin bok: Hemliga boken för äventyrare. Det är nämligen nödvändigt för hon måste få betalt för boken och köpa huset som hon hyr. Det ska säljas!

Men farmor Hilda löser det genom att be sitt barnbarn Lina om hjälp. Hon skickar även sin lilla hemliga vän Peppar till Lina. De två ska hjälpas åt att prova de äventyr som Hilda inte har hunnit skriva om än.

Första uppdraget utspelar sig vid en å en bit från Åskbacken där Hildas hus ligger. Nu är den stora frågan: Hur ska Lina klara sig när hon möter den farliga Vattenhäxan?

Uppdrag: Vattenhäxan är del 1 i spänningsserien Hemliga boken för äventyrare. Jenny Lindqvist har skapat de stämningsfulla bilderna.