Barnboksförfattare Cecilia Rihs

Barnboksförfattare Cecilia Rihs

Kort och gott om mina böckerHemliga boken för äventyrare - en lättläst spänningsserie med humor

Är du en riktig äventyrare? Då är det här böcker för dig. Här får du nämligen reda på hur du aktar dig bäst för vattenhäxor och otäcka gruvtroll. Eller hur du bryter en läskig förtrollning från ett träsktroll. Dessutom får du tips om hur du kan skriva hemliga meddelanden med osynlig skrift och recept på farmor Hildas bullar mot knorrande mage.

Kapitelböckerna ges ut av OLIKA Förlag. Alla delar är fristående och har många illustrationer. Hittills har fem böcker om Peppar och Lina kommit ut.

Mormor & Morfar - Älgfångardagen och andra busigheter
Fastna-med-rumpan-dagen ... vad är det? Jo, det är en av berättelserna om tokbusiga mormor och morfar. Illustrationerna, med många roliga detaljer, är tecknade av Pia Niemi. Finns både som kapitelbok och i pocket i tre delar. Utgiven av OLIKA Förlag.

Del 1: Vattenhäxan

Hemliga boken för äventyrarePosted by Cecilia Mon, March 02, 2015 16:17:50
Hjälp! Farmor Hilda har brutit en arm och båda benen när hon halkade på en isfläck i Ryssland. Nu kan hon inte undersöka olika äventyr och skriva färdigt sin bok: Hemliga boken för äventyrare. Det är nämligen nödvändigt för hon måste få betalt för boken och köpa huset som hon hyr. Det ska säljas!

Men farmor Hilda löser det genom att be sitt barnbarn Lina om hjälp. Hon skickar även sin lilla hemliga vän Peppar till Lina. De två ska hjälpas åt att prova de äventyr som Hilda inte har hunnit skriva om än.

Första uppdraget utspelar sig vid en å en bit från Åskbacken där Hildas hus ligger. Nu är den stora frågan: Hur ska Lina klara sig när hon möter den farliga Vattenhäxan?

Uppdrag: Vattenhäxan är del 1 i spänningsserien Hemliga boken för äventyrare. Jenny Lindqvist har skapat de stämningsfulla bilderna.