Barnboksförfattare Cecilia Rihs

Barnboksförfattare Cecilia Rihs

Kort och gott om mina böckerHemliga boken för äventyrare - en lättläst spänningsserie med humor

Är du en riktig äventyrare? Då är det här böcker för dig. Här får du nämligen reda på hur du aktar dig bäst för vattenhäxor och otäcka gruvtroll. Eller hur du bryter en läskig förtrollning från ett träsktroll. Dessutom får du tips om hur du kan skriva hemliga meddelanden med osynlig skrift och recept på farmor Hildas bullar mot knorrande mage.

Kapitelböckerna ges ut av OLIKA Förlag. Alla delar är fristående och har många illustrationer. Hittills har fem böcker om Peppar och Lina kommit ut.

Mormor & Morfar - Älgfångardagen och andra busigheter
Fastna-med-rumpan-dagen ... vad är det? Jo, det är en av berättelserna om tokbusiga mormor och morfar. Illustrationerna, med många roliga detaljer, är tecknade av Pia Niemi. Finns både som kapitelbok och i pocket i tre delar. Utgiven av OLIKA Förlag.

Del 4: Skrämmarna

Hemliga boken för äventyrarePosted by Cecilia Thu, May 12, 2016 13:30:20
Har du tänkt äventyra i ett ödehus? Hu, vänta lite, för du måste lära dig vissa knep först. Annars är risken stor att du blir skrämd från vettet.

Farmor Hilda har ett nytt uppdrag till Lina och Peppar. De ska ta reda på om skrämmare finns! Men var gör de det? Jo, i ett stort, läskigt och igenbommat ödehus på andra sidan skogen. Vägen dit är inte lätt och det lurar faror i träden. Vilken tur att de får hjälp av grannens stora häst!

Uppdrag: Skrämmarna är del 4 i spänningsserien Hemliga boken för äventyrare. Illustratören Silvy Strand har skapat de härliga bilderna.