Barnboksförfattare Cecilia Rihs

Barnboksförfattare Cecilia Rihs

Kort och gott om mina böckerHemliga boken för äventyrare - en lättläst spänningsserie med humor

Är du en riktig äventyrare? Då är det här böcker för dig. Här får du nämligen reda på hur du aktar dig bäst för vattenhäxor och otäcka gruvtroll. Eller hur du bryter en läskig förtrollning från ett träsktroll. Dessutom får du tips om hur du kan skriva hemliga meddelanden med osynlig skrift och recept på farmor Hildas bullar mot knorrande mage.

Kapitelböckerna ges ut av OLIKA Förlag. Alla delar är fristående och har många illustrationer. Hittills har fem böcker om Peppar och Lina kommit ut.

Mormor & Morfar - Älgfångardagen och andra busigheter
Fastna-med-rumpan-dagen ... vad är det? Jo, det är en av berättelserna om tokbusiga mormor och morfar. Illustrationerna, med många roliga detaljer, är tecknade av Pia Niemi. Finns både som kapitelbok och i pocket i tre delar. Utgiven av OLIKA Förlag.

Del 2: Anden i flaskan

Hemliga boken för äventyrarePosted by Cecilia Mon, March 02, 2015 16:26:05
Var försiktig om du hittar en ande i en flaska ... man vet aldrig vad den tar sig till. Det kommer du att inse när du följer med Lina och hennes hemliga vän Peppar på äventyr.

Farmor Hilda har nämligen ytterligare ett uppdrag till Lina och Peppar. De ska kolla hur elak en alldeles speciell ande är. Först måste de leta upp flaskan som ligger gömd nere i underjorden. Många faror lurar i mörka gångar - här gäller det att hålla tungan rätt i mun och vara klurig.

Uppdrag: Anden i flaskan är del 2 i spänningsserien Hemliga boken för äventyrare. Jenny Lindqvist har illustrerat de härliga bilderna.