Barnboksförfattare Cecilia Rihs

Barnboksförfattare Cecilia Rihs

Kort och gott om mina böckerHemliga boken för äventyrare - en lättläst spänningsserie med humor

Är du en riktig äventyrare? Då är det här böcker för dig. Här får du nämligen reda på hur du aktar dig bäst för vattenhäxor och otäcka gruvtroll. Eller hur du bryter en läskig förtrollning från ett träsktroll. Dessutom får du tips om hur du kan skriva hemliga meddelanden med osynlig skrift och recept på farmor Hildas bullar mot knorrande mage.

Kapitelböckerna ges ut av OLIKA Förlag. Alla delar är fristående och har många illustrationer. Hittills har fem böcker om Peppar och Lina kommit ut.

Mormor & Morfar - Älgfångardagen och andra busigheter
Fastna-med-rumpan-dagen ... vad är det? Jo, det är en av berättelserna om tokbusiga mormor och morfar. Illustrationerna, med många roliga detaljer, är tecknade av Pia Niemi. Finns både som kapitelbok och i pocket i tre delar. Utgiven av OLIKA Förlag.

Del 5: Rädda julen!

Hemliga boken för äventyrarePosted by Cecilia Fri, November 11, 2016 23:00:49
Nu har det väl gått för långt! På Åskbacken (farmor Hildas hus) händer nämligen mystiska och läskiga saker ... russin i glöggen förvandlas till harlortar och julklappar försvinner. Det är helt klart att någon vill förstöra julen.

Lina och Peppar måste rycka ut för att ta reda på vem som har sådana lömska planer och inte nog med det: de måste försöka stoppa julförstörarna. Det blir ett längre äventyr än vanligt. Under 24 kapitel pulsar Lina och Peppar genom skogar och tampas med väsen som de aldrig mött förut.

Du väljer själv om du vill läsa boken som en julkalender - alltså ett kapitel från den 1 december till den 24 december - eller om du vill sluka boken snabbare än så.